Foxy Farm´s träffen
år 2000

En gång per år har vi en träff i Östuna. Den hålls alltid på sensommaren, näst sista helgen i augusti. År 2000 var antalet deltagare 73 personer och 40 hundar, varav 34 av dem var tollare från Foxy Farm´s uppfödning.

Katarina och Sandra dömmer. Per är tävlingsledare. Patrik med Nelly tävlar.
Tävlingsledare Per, Katarina och Sandra dömer. Tävlande är Patrik och Nelly.

Vi har tävling för alla. Tack vare underbara sponsorer så blir det pris till alla tävlingsdeltagare. Tävlingen är upplagd så att alla kan delta, även de som har valpar/unghundar, och de som inte tävlar officiellt. För att tävlingen ska bli så rättvis som möjligt, har vi alltid en auktoriserad domare som dömer.

Tävlingsledare har alla år varit Ann Ekman och Per Blomquist. Tack snälla ni för att ni alltid så generöst ställer upp och hjälper till. (Detta trots att Ann och Per inte har någon tollare. De har 2 schäfrar och en västsibirisk laika).


Ann är tävlingsledare. Susanne skriver, Per, tävlingsledare och domare är Lasse
Från vänster: Ann, tävlingsledare. Susanne skriver. Per   tävlingsledare. Domare Lasse.

Vi brukar ha en inbjuden person vilken föreläser om något ämne som berör hund. (1999 talade Charlotte Sommerfeldt om hur man utbildar servicehundar, året före talade Memea Mohlin om hundens utveckling) Vi avslutar dagen med knytis vid grillen vilket oftast blir framåt kvällen.

Charlotte föreläser om servicehundar
Charlotte med sin servicehund (år 1999)

Årets Foxy Farm´s träff (2000) blev jättelyckad trots att det började med att föreläsaren tyvärr lämnade återbud en vecka innan och någon ny gick inte att uppbringa.

På morgonen dagen D ringer Torbjörn, domaren och berättar att han drabbats av ryggskott. Mycket tråkigt, för Torbjörn har varit gullig och ställt upp varje år. Efter att ha ringt runt till ett antal domare lovade Lasse som då dömde sök i Enköping, att komma så fort han hade dömt klart. Tack snälla Lasse att du ville ställa upp trots att du hade fullt upp denna dag.

Som tur är finns många hundkunniga personer bland valpköparna, så Sandra och Katarina var bussiga och tog hand om bedömningen av tävlingsgruppen som består av deltagare vilka aldrig startat på officiell tävling tidigare.

Vinnare av tävlingen blev Annelie & Lukas
Vinnare 2000 var Annelie & Lukas

Alla med hundar startade och stämningen var på topp. Annelie och Lukas vann i gruppen av tävlande som tidigare har startat på en officiell tävling. EvaCarin och Sluggo vann i klassen för "ej tidigare tävlat"

Även regnet som kom just då vi satt oss till bords klarade vi av med humorns hjälp och med Östuna´s fiffigaste regnskydd a´ la´ lagander (Marias beskrivning av denna fenomenala lösning)

Middag under regnskydd
Inget dåligt väder, bara ........
Foxy Farm´s träffen år 2006 , år 2005 , år 2004 , år 2003 , år 2002, år 2001
e-mail: Foxy Farm´s kennel

Loggo Foxy Farm´s kennel
Copyright © 2000-2001 M-L LAGANDER
Tillbaka till första sidan